Nasze menu zmienia się codziennie, a serwowane dania odzwierciedlają aktualną porę roku oraz dostępność świeżych, lokalnych produktów, które możemy wykorzystać w naszej kuchni.

Serwujemy między innymi jagnięcinę z własnej hodowli, grzyby z własnego lasu, zioła i owoce rosnące dziko w naszej okolicy. Wśród naszych najbardziej znanych i lubianych dań są sałatka z wędzonym pstrągiem i arbuzem, zupa brukwiowa na gęsinie, zapiekanki mięsne i rybne czy ciasto jabłkowo-rabarbarowe.

Nasza karta win, która znajduje się tutaj jest jedną z najbardziej wszechstronnych w Europie, a nowojorski Wine Spectator nazwał ją „wybitną”. Wiele win można zamówić na kieliszki. Oferujemy również degustacje z sommelierem oraz organizujemy wydarzenia, podczas których gościmy najlepszych winiarzy z całego świata, najsłynniejszych polskich sommelierów i osobistości świata win. W kalendarzu znaleźć można spis wydarzeń i specjalne oferty.

Goście hotelowi mają pierwszeństwo korzystania z naszej restauracja, dla pozostałych osób restauracja jest dostępna po wcześniejszej rezerwacji. Do grup powyżej 10 osób doliczamy serwis w wysokości 10% wartości rachunku. Kania Lodge nie będzie otwarta jak dotychczas dla gości z zewnątrz na herbatę/kawę czy drobne przekąski, podobnie jak parking, winnica i ogród, które będą do wyłącznej dyspozycji potwierdzonych gości hotelu.

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o Kania Lodge, jedzeniu, winie i nie tylko, zachęcamy do zakupu niedawno wydanej książki Johna Borrella "Kania na talerzu". W książce znajdują się przepisy na nasze najpopularniejsze dania i te przedstawione poniżej. Książkę można kupić online tutaj.