Obfitość whisky, 27 kwietnia
Ubiegłoroczna jesienna degustacja whisky cieszyła się taką popularnością, że ponownie zaprosiliśmy międzynarodowego ambasadora szkockiej whisky, Martyna O'Reilly, aby przyleciał do nas z Edynburga i zabrał naszych gości na degustacyjną podróż po pięciu najsławniejszych regionach produkujących whisky w Szkocji. Single malty na tę degustację będą pochodziły od doskonałych, ale mało znanych rzemieślniczych producentów i Martyn obiecuje, że żadnej z tych butelek nie ujrzycie nigdy w sklepie duty free. Podczas degustacji zapozna gości także z haggis, ukochanym przez Szkotów pikantnym daniem mięsnym, opiewanym przez poetę Roberta Burnsa jako "wielkiego wodza plemienia pudding". Jeśli macie w domu kilty i sakwy sporran, to edukacyjno-towarzyskie wydarzenie będzie doskonałą okazją, aby dołączyć do Martyna i zaprezentować prawdziwie celtycki szyk. Dudy prosimy jednak zostawić w domu. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny dla osób, które zarezerwują pobyt na dwie noce lub więcej. Dla pozostałych osób, koszt degustacji wynosi 200 zł od osoby.