Jedzenie i winoJedzenie i wino

„Jedna z najbardziej wyjątkowych restauracyjnych list win na świecie”

Tak właśnie magazyn Wine Spectator opisuje naszą listę win przyznając nam Award of Excellence już piąty rok z rzędu. Nowojorski miesięcznik Wine Spectator jest wiodącym światowym magazynem winiarskim z 2,5 milionem czytelników i milionem osób odwiedzających co miesiąc jego stronę internetową – www.winespectator.com.

W Kania Lodge podajemy wykwintne jedzenie; stylowo ale bezpretensjonalnie. Stosujemy zarówno świeże, lokalnie kupowane mięsa, ryby oraz jarzyny, jak i jagnięcinę z własnej hodowli. Przygotowujemy interesujące i innowacyjne dania inspirowane posiłkami z podróży po świecie z dobrym wyczuciem tego, co najlepsze w polskiej kuchni.

Ze względu na naszą zasadę kupowania świeżych, lokalnych produktów w przypadku osób, które nie są rezydentami, a mają zamiar zjeść u nas posiłek, konieczna jest wcześniejsza rezerwacja.

W Kania Lodge znajduje się jedna z największych i najbardziej interesujących piwniczek z winem w Polsce. Na liście mamy 250 win z czołowych winnic z całego świata, z których prawie wszystkie odwiedziliśmy osobiście. Wiele z win jest dostępnych na lampki, a my oferujemy przyjazną, profesjonalną pomoc w doborze wina do wybranych dań.

Degustacje i seminaria na temat wina przeprowadzane są na życzenie, a my co jakiś czas organizujemy kolacje z mistrzem winiarskim, podczas których goście mają szansę poznać czołowych winiarzy z całego świata.