Jedzenie i winoJedzenie i wino

„Jedna z najbardziej wyjątkowych restauracyjnych list win na świecie”

Tak właśnie magazyn Wine Spectator opisuje naszą listę win przyznając nam Award of Excellence już piąty rok z rzędu. Nowojorski miesięcznik Wine Spectator jest wiodącym światowym magazynem winiarskim z 2,5 milionem czytelników i milionem osób odwiedzających co miesiąc jego stronę internetową – www.winespectator.com.

Nasze menu codziennie się zmienia w zależności od sezonu oraz dostępnych świeżych produktów jakie możemy kupić danego dnia. Serwujemy jagnięcinę z własnej hodowli, grzyby z pobliskiego lasu, a także zioła i owoce rosnące w naszej winnicy, ogrodzie i zielniku. Do najbardziej popularnych dań należą: sałata na arbuzie z wędzonym pstrągiem, zupa brukwiowa gotowana na gęsinie, domowej roboty pasztet z kaczki, ciasto z rabarbarem i szarlotka.

Zupa krem z dyni podawana z polewką czosnkową.

Sałatka z kopru włoskiego z jabłkiem podawana na arbuzie z cząstkami wędzonego pstrąga i sosem z octu balsamicznego.

Rybne pie, czyli kawałki łososia zapiekane z sosem beszamelowym i szpinakiem, podawany z puree z dyni i zielonym groszkiem.

Nowozelandzkie pie z wołowiny z grzybami, puree z zielonego groszku z miętą, grillowana marchewka i pietruszka.

Pie, czyli ciasto dyniowo sernikowe podawane z sosem z aronii i pudrem borowikowym.

Muffinki z rodzynkami.